Ben jij toe aan zelfstandig wonen, maar kun je nog niet helemaal op eigen benen staan? Of woon je in een leefgroep, maar wil je zelfstandiger worden? Is de stap van beschermd naar zelfstandig wonen nog te groot en wil jij je graag verder ontwikkelen? Misschien is een van de verschillende woonvormen bij Grijp dan iets voor jou.

 

Dingen zelf doen is heerlijk. Je woont zo zelfstandig mogelijk en krijgt ondersteuning die bij je past. Omdat iedereen verschillend is zijn er verschillende vormen van ondersteuning. Iedereen krijgt zijn eigen traject en welke vorm je ook kiest, je krijgt altijd een persoonlijk begeleider. Ga je hierna zelfstandig wonen en heb je nog een stukje begeleiding nodig? Je persoonlijk begeleider blijft je hierna ondersteunen; wel zo vertrouwd!

Bij ons kun je alles leren wat je nodig hebt om op eigen benen te staan. Ook ondersteunen we jou bij het oplossen van je problemen en meer grip te krijgen op je leven. De begeleiding wordt in fasen afgebouwd totdat je helemaal zelfstandig kunt wonen. De regie heb je zelf in handen. Wij bieden je de ruimte en ondersteuning zodat jij het leven kunt grijpen!

Woonvormen

Wij bieden verschillende soorten woonbegeleiding, waar je kan in- en doorstromen. De hoeveelheid begeleiding passen we op jouw wensen en mogelijkheden aan. Sommige bewoners hebben 24 uur per dag begeleiding nodig, voor andere is enkele uren per week voldoende. Voor iedereen staat het behalen van een zo hoog mogelijke mate van zelfstandigheid en persoonlijk en sociaal welbevinden centraal.

Zelfstandig leven betekent niet alleen het hebben van een woonplek, maar ook werk, een sociaal netwerk en persoonlijk welbevinden is hiervan een onderdeel. Bij Grijp kunnen we je ondersteunen op alle levensgebieden. Zo is er ook bijvoorbeeld een jobcoach, orthopedagoog en psycholoog betrokken bij het woonteam. Activiteiten zijn gericht op zowel praktische, huishoudelijke en financiële zaken, als op groei op alle levensgebieden, verbeteren van de zelfstandigheid bij algemene dagelijkse levensverrichtingen, zelfstandig leren oplossen van problemen, het opbouwen en onderhouden van contacten en een sociaal netwerk, het vinden en behouden van werk of opleiding en een zinvolle vrijetijdsbesteding. Bij jongeren is het normaliseren van de contacten met thuis en het stimuleren en zo mogelijk begeleiden van de ouders bij hun opvoedingstaak ook een belangrijk onderdeel van de begeleiding.

Voor wie?

Is een van onderstaande stellingen van toepassing op jou?

Dan past Wonen bij Grijp bij jou!

  • Ik ben toe aan zelfstandig wonen maar kan nog niet helemaal op eigen benen staan.
  • Ik woon beschermd maar wil graag naar een plek waar ik me verder kan ontwikkelen zodat ik zo zelfstandig mogelijk kan wonen.
  • Ik ben op zoek naar een eigen plek in een beschermde omgeving.
  • Ik heb mijn behandeltraject afgerond en wil graag een stapje vooruit.
  • Ik zoek een plekje voor mezelf omdat het thuis niet goed meer gaat.

 

Aanmelden of meer informatie?

Voor meer informatie of aanmeldingen kunt u contact opnemen met 06-42 63 69 78