Best spannend, zelfstandig wonen en op eigen benen staan! Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk zelf doen. Heb je hulp nodig omdat je praktische of sociale vaardigheden mist? Bij voorkeur een paar uur in de week. Dan kun je ambulante woonbegeleiding ontvangen van Grijp.

Hoe woon je?

Je woont in een eigen woonruimte of je huurt een woonstudio bij Grijp.

Hoe?

Een persoonlijk begeleider ondersteunt je om nieuwe vaardigheden te leren zodat je zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren, wonen en meedoen in de samenleving. Er is aandacht voor wie jij bent, waar je tegenaan loopt en wat jij met je leven wilt. Je hebt zelf de regie en geeft aan hoe je je doel wilt bereiken en hoe wij je daarbij kunnen helpen.

Aan welke doelen je werkt en de intensiviteit is afhankelijk van de mate van zelfstandigheid van jezelf. Samen met jou maken we hier afspraken over. We werken toe naar steeds meer individuele verantwoordelijkheid en zelfstandigheid.

 

Activiteiten zijn zowel gericht op praktische, huishoudelijke en financiële zaken, als groei op alle levensgebieden, verbeteren van de zelfstandigheid bij algemene dagelijkse levensverrichtingen, zelfstandig leren oplossen van problemen, het opbouwen en onderhouden van contacten en een sociaal netwerk, het vinden en behouden van werk of opleiding, een zinvolle vrijetijdsbesteding en eventueel woonruimte.

 

Wat wordt er van jou verwacht?

Begeleid Wonen is een eigen keuze. Daarom wordt ervanuit gegaan dat je je inzet om van de begeleidingsperiode een succes te maken zodat jij het leven kunt grijpen. Je kunt voorzien in eigen levensonderhoud.