Grijp biedt groepsbegeleiding (na school/ weekenden/ schoolvakanties) waarbij elk kind in ruime mate individuele aandacht krijgt maar waar ook ruimte is voor (georganiseerd) samenspel.  Er wordt gebruik gemaakt van onze landelijk gelegen locatie met veel activiteiten mogelijkheden.

De medewerkers van Grijpen voor een veilige en gestructureerde omgeving, een uitdagend programma, professionele begeleiding en een goed contact met de ouders, het kind en de school.

Activiteiten vinden zowel binnen- als buitenhuis plaats. Het activiteitenprogramma wordt aangepast de desbetreffende groep en/of de individuele deelnemer. Er wordt voortdurend afgewogen wat leuk en gezellig is en wat er nodig is om zoveel mogelijk structuur te bieden.

De groepsbegeleiding is niet alleen leuk en gezellig maar ook leerzaam. Er wordt o.a. gewerkt aan het vergroten van de sociale vaardigheden, de zelfredzaamheid, het zelfbeeld, het verkleinen van angsten, het leren invullen van vrije tijd en het uitbreiden van interesses. Ieder kind krijgt daarnaast een persoonlijk begeleidingsplan dat opgesteld wordt door de persoonlijk begeleider samen met de ouders/verzorgers en eventueel de school.

Wanneer?

De groepsbegeleiding vindt plaats op woensdag & vrijdag middag, zaterdagen en tijdens schoolvakanties.

Waar?

De logeer- & groepsbegeleiding vindt veelal plaats op onze boerderij in het buitengebied van Meijel. Hier beschikken we over een grote buitenspeelplaats met verschillende speelmogelijkheden (fietsen, hutten bouwen, skelteren, verschillende sporten zoals voetballen, tafelvoetbal en badminton, grote zandbank met speeltoestel etc.) Ook heeft de locatie verschillende activiteitenruimten en bijgebouwen (klus en knutselruimte, tv kamer, speelkamer, leeshoek, logeerhuisjes, dierenverblijf). De locatie biedt persoonlijkheid,  rust en ruimte voor onze doelgroep. De ontwikkeling van de kinderen/jongeren wordt gestimuleerd door de aanwezigheid van de vele activiteitenmogelijkheden en dieren.

Foto’s om een indruk te krijgen van de locatie?