Vanuit een hulpvraag voor  begeleiding kan het Team Ambulante Ondersteuning verschillende vormen van ondersteuning bieden. Tijdens de begeleidingsmomenten gaat het vooral om het ondersteunen, ontlasten en begeleiden van het kind en de ouders/verzorgers.

De begeleiding die geboden wordt is per kind & gezin verschillend en wordt bepaald door de wensen en behoeften van de ouder en het kind. Er wordt gewerkt aan doelen, die vooraf samen opgesteld in het zorgplan. De hulpvraag kan heel divers zijn, bijvoorbeeld: ontlasting van de thuissituatie, pedagogische ondersteuning of begeleiding bij de persoonlijke ontwikkeling van het kind.

 

Kun je niet langer thuis wonen of vind je het (nog) lastig om zelfstandig te wonen en ben je tussen de 15 en 18 jaar? Misschien is de woongroep van Grijp dan iets voor jou. Je krijgt passende ondersteuning op weg naar zelfstandigheid, zodat je straks op jezelf kunt wonen.

Bij ons kun je alles leren wat je nodig hebt om op eigen benen te staan. Ook helpen we jou om je problemen op te lossen en meer grip te krijgen op je leven. De begeleiding wordt in fasen afgebouwd totdat je helemaal zelfstandig kunt wonen.